4 τροφές για υγιή ούλα

τροφές για υγιή ούλα τροφές για υγιή ούλα

Το βούρτσισμα, η χρήση οδοντικού νήματος και οι τακτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι διατηρούν την καλή υγεία δοντιών και ούλων.

Και ενώ έχουμε αναφέρει τις τροφές που είναι επιβλαβείς για τα ούλα, σήμερα θα αναφερθούμε στις τροφές που συμβάλλουν στην ενίσχυση της υγείας τους. Εκτός λοιπόν από τον περιορισμό των ζαχαρούχων, αμυλούχων και όξινων τροφών, μπορούμε να αυξήσουμε την κατανάλωση τροφίμων που είναι καλά για τα ούλα μας.

 

Νερό

Η κατανάλωση άφθονου νερού βοηθά τα δόντια να είναι καθαρά καθώς ξεπλένει τα σωματίδια της τροφής. Η πρόληψη της συσσώρευσης πλάκας με αυτόν τον τρόπο είναι ένας σημαντικός τρόπος για την υποστήριξη της υγείας των ούλων.

 

Γαλακτοκομικά

Προϊόντα όπως το γιαούρτι, το τυρί και το γάλα δεν βοηθούν μόνο μέσω του ασβεστίου που ενισχύει τα οστά αλλά και μέσω της πρωτεΐνης που μειώνει τα επίπεδα οξέος στο στόμα. Αντίστοιχα, το γάλα μπορεί να εξουδετερώσει τα οξέα που παράγονται από τα βακτήρια της πλάκας. Βέβαια, η κατανάλωση γάλακτος με δημητριακά δεν έχει ιδιαίτερο όφελος. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταναλώσουμε ένα κομμάτι τυρί μετά το γεύμα μας.

 

Τζίντζερ

Το τζίντζερ αποτελεί μία ρίζα που θεωρείται θεραπευτική. Με τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του, το τζίντζερ προάγει την καλή στοματική υγεία αποτρέποντας την περιοδοντική νόσο.

 

Φυτικές ίνες

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως το φρέσκο σπανάκι, το σέλινο και τα φασόλια συμβάλλουν στην καλή στοματική υγεία επειδή χρειάζονται μάσημα. Το επιπλέον σάλιο που παράγεται από το μάσημα εξουδετερώνει τα βακτήρια του στόματος.

 

Σε καμία περίπτωση η κατανάλωση τροφών που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία δοντιών και ούλων δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εξατομικευμένη στοματική φροντίδα με βούρτσισμα, οδοντικό νήμα, στοματικό διάλυμα και επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.