Βουρτσίζω σωστά τα δόντια μου;

Βουρτσίζω σωστά τα δόντια μου;

 

Από μικρή ηλικία μας γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι να βουρτσίζουμε τα δόντια μας.  

Με την βοήθεια των γονιών μας αρχικά και στην συνέχεια μόνοι μας, μαθαίνουμε πώς να τα βουρτσίζουμε. Η χρόνια εξάσκηση όμως δεν εξασφαλίζει ότι το κάνουμε και σωστά. Έρευνες δείχνουν ότι μεγάλο ποσοστό ανθρώπων βουρτσίζει τα δόντια του λάθος.  Για να κατανοήσουμε πώς επιτυγχάνεται το σωστό βούρτσισμα των δοντιών το παρουσιάζουμε σε 5 εύκολα βήματα:

1.Αφού τοποθετήσουμε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας (μέγεθος ενός μπιζελιού) στην οδοντόβουρτσα μας, την ακουμπάμε πάνω στην οδοντοστοιχία μας και την στρίβουμε έτσι ώστε η οδοντόβουρτσα να σχηματίζει γωνία 45 μοιρών με την γραμμή των ούλων.  Στη συνέχεια, κάνουμε μικρές κυκλικές κινήσεις απαλά, φροντίζοντας να καλύπτουμε την επιφάνεια κάθε δοντιού.                                                      

                              

2. Βουρτσίζουμε καλά την εξωτερική επιφάνεια κάθε δοντιού, επάνω–κάτω, διατηρώντας την γωνία των 45 μοιρών. 

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν βουρτσίζουμε τα δόντια μας με την φορά μπρος-πίσω όπως πολλοί λανθασμένα κάνουν, γιατί έτσι όχι μόνο δεν τα βουρτσίζουμε σωστά, αλλά με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να τραυματίσουμε τα ούλα μας.)               

                           

3.Συνεχίζουμε και βουρτσίζουμε καλά την εσωτερική επιφάνεια κάθε δοντιού, ακολουθώντας την ίδια μέθοδο.     

                                                                                

4.Προχωράμε στο βούρτσισμα των μασητικών επιφανειών των δοντιών και τοποθετούμε την οδοντόβουρτσα κάθετα. Βουρτσίζουμε πρώτα τις εσωτερικές (γλωσσικές) επιφάνειες των πάνω και κάτω δοντιών και μετά τις εξωτερικές (παρειακές).     

                                                                                                           

5.Τέλος βουρτσίζουμε και την γλώσσα μας. Το σωστό βούρτσισμα των δοντιών, πρέπει να περιλαμβάνει και το βούρτσισμα της γλώσσας. Η γλώσσα μας στην επιφάνεια της έχει αύλακες, εκεί μπορούν πολύ εύκολα να συγκεντρωθούν μικρόβια.

 

Επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ένα ολοκληρωμένο και σωστό βούρτσισμα των δοντιών πρέπει να διαρκεί 2-3 λεπτά. Θυμόμαστε πάντα ότι δεν πρέπει να ασκούμε μεγάλη πίεση κατά το βούρτσισμα των δοντιών μας. Η σωστή τεχνική, είναι αυτή που θα μας εξασφαλίσει άριστη στοματική υγιεινή.

Να μην παραλείπουμε να βουρτσίζουμε τα δόντια μας 2 φορές την ημέρα, κυρίως το βράδυ (πριν κοιμηθούμε), καθώς η παραγωγικότητα του σάλιου που λειτουργεί και σαν φυσικό καθαριστικό μειώνεται, οπότε τα δόντια μας είναι πιο ευάλωτα στα μικρόβια. Τέλος, δεν πρέπει να παραλείπουμε να αλλάζουμε την οδοντόβουρτσα μας, κάθε 3-4 μήνες, κυρίως στην περίπτωση που έχουν στραβώσει οι τρίχες της. Την ξεπλένουμε με ζεστό νερό και την αφήνουμε να στεγνώσει, για να αποτρέψουμε την δημιουργία βακτηριδίων.

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.