Τροφές που βοηθούν στην στοματική υγεία

στοματική υγεία στοματική υγεία

Η φροντίδα των δοντιών σας δεν είναι δύσκολη. Στην πραγματικότητα, μπορείτε ακόμη και να βοηθήσετε τα δόντια σας ενώ τρώτε! Oι υγιείς τρόποι διατροφής και η επιλογή συγκεκριμένων τροφίμων μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της φθοράς των δοντιών. Αντίθετα, η επιλογή τροφών που είναι  επιβλαβείς για τα δόντια σας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την στοματική σας υγεία. Μάθετε ποια τρόφιμα είναι κατάλληλα για τα δόντια σας και ποιες καλές συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν την στοματική σας υγεία.

 

  • Η κατανάλωση ψωμιού ολικής αλέσεως με χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και δημητριακά ή φρούτα και λαχανικά και ποιοτικές πρωτεΐνες είναι τα καλύτερα τρόφιμα για ένα υγιές στόμα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ιδιαίτερα ευεργετικά επειδή το μάσημα τροφών που είναι υδατώδη και με ίνες βοηθούν να π σάλιο, αφαιρώντας τα υπόλοιπα σωματίδια τροφίμων.

 

  • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί, το γιαούρτι και το γάλα ενθαρρύνουν το σώμα σας να παράγει περισσότερο σάλιο, προστατεύοντας τα δόντια σας. Δεύτερον, το τυρί και το γιαούρτι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και πρωτεΐνες, που βοηθούν στην ενίσχυση των δοντιών σας. Επίσης, το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά ή ευεργετικά βακτήρια για το πεπτικό σας σύστημα. Βέβαια, πρέπει να επιλέξετε γιαούρτι χωρίς ζάχαρη και να προσθέσετε μόνοι σας ένα γλυκό ή μέλι. Ας υποθέσουμε ότι είστε ευαίσθητοι ή αλλεργικοί στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να βρείτε γάλα ξηρών καρπών εμπλουτισμένο με ασβέστιο και πρωτεΐνη όπως γάλα αμυγδάλου, σόγιας ή κάσιους.

 

  • Τα λαχανικά πρέπει να είναι ένα βασικό συστατικό στη διατροφή σας, επειδή έχουν πολλά οφέλη για την υγεία χωρίς να είναι βαριά σε θερμίδες. Τα λαχανικά παρέχουν βιταμίνες και μέταλλα και σας βοηθούν να παράγετε σάλιο για να «καθαριστεί» το στόμα σας και να διατηρήσετε το σμάλτο υγιές.

 

  • Αντί να αρπάξετε μια καραμέλα ή ένα επιδόρπιο, εάν σας αρέσουν τα γλυκά, επιλέξτε ένα μήλο αντ 'αυτού! Τα μήλα παρέχουν ενυδάτωση και φυτικές ίνες για το σώμα σας. Αντικαθιστώντας τις γλυκές λιχουδιές με τα μήλα, προωθείτε την καλή παραγωγή σάλιου. Το σάλιο βοηθά στον καθαρισμό των δοντιών σας επειδή η υφή μπορεί να ξύσει τα υπολείμματα των σωματιδίων και των βακτηριδίων μακριά από τα δόντια σας.

 

  • Το μαύρο και πράσινο τσάι με γλυκαντικά παρέχει συστατικά καταπολέμησης της πλάκας. Οι άπαχες πρωτεΐνες όπως το κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά και το tofu έχουν φωσφόρο και πρωτεΐνες για να διατηρήσουν τα δόντια υγιή. Τα αμύγδαλα είναι υπέροχα για τα δόντια σας επειδή αποτελούν καλή πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

 

 

Η προσθήκη αυτών των τροφίμων στη διατροφή σας μπορεί να κάνει τη διαφορά στην στοματική σας υγεία. Μπορείτε επίσης να εστιάσετε σε υγιείς συνήθειες όπως ο περιορισμός των σνακ και ο περιορισμός της ζάχαρης στη διατροφή σας.

 

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.