Tips για να βρούμε οδοντίατρο

Tips για να βρούμε οδοντίατρο

 

Η πλειοψηφία των ανθρώπων αγχώνονται με την σκέψη ότι πρέπει να επισκεφθούν τον οδοντίατρο.

Ωστόσο, δεν θα έπρεπε καθώς πρόκειται για έναν ιατρό με τον οποίο θα έχουμε μακροχρόνια σχέση, γι’ αυτό και η επιλογή του σωστού οδοντιάτρου είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει να μας εμπνέει εμπιστοσύνη, να νιώθουμε άνετα και να μας λύνει όλες τις απορίες.

Παρακάτω θα δούμε κάποια κριτήρια που θα μας βοηθήσουν να επιλέξουμε οδοντίατρο.

  1. Η θεραπεία που χρειαζόμαστε θα μας οδηγήσει και στη σωστή ειδικότητα, συνεπώς και σε εξειδικευμένους οδοντιάτρους. Διαφέρει η «λίστα» των οδοντιάτρων που ασχολούνται με την αισθητική οδοντιατρική από τους γναθοχειρουργούς, ορθοδοντικούς ή περιοδοντολόγους. Γι’ αυτό θα πρέπει η επιλογή μας να είναι στοχευμένη στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.
  1. Οι συστάσεις πάντα είναι μία καλή ιδέα. Μπορούμε να ρωτήσουμε φίλους ή κάποιον που εμπιστευόμαστε για να μας προτείνουν τον οδοντίατρό τους, εφόσον είναι απόλυτα ικανοποιημένοι.
  1. Στην περίπτωση που έχουμε μετακομίσει και ψάχνουμε νέο οδοντίατρο, μπορούμε να ζητήσουμε από τον οδοντίατρό μας να μας συστήσει κάποιο συνάδελφό του στην νέα μας περιοχή. Ιδανικά, αν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τον οδοντίατρό μας καλό θα ήταν να κάνουμε ένα μικρό ταξιδάκι παραπάνω και να μην τον αλλάξουμε.
  1. Στη συνέχεια, μπορούμε να κάνουμε μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας τις μηχανές αναζήτησης και να δημιουργήσουμε μια λίστα με τους top rated οδοντίατρους της περιοχής μας. Διαβάζοντας τις κριτικές ασθενών όπως και το βιογραφικό του οδοντίατρου μπορούμε να σχηματίσουμε μία πρώτη γνώμη. Βέβαια, μπορούμε να συμβουλευθούμε τον τοπικό οδοντιατρικό σύλλογο για περισσότερες πληροφορίες.
  1. Ωράριο λειτουργίας. Πολλές φορές η εργασία και οι υποχρεώσεις δεν συμβαδίζουν με το ωράριο λειτουργίας των οδοντιατρείων. Καλό θα ήταν να επιλέξουμε κάποιον οδοντίατρο που εκτός των άλλων, διαθέτει και βολικό ωράριο λειτουργίας.
  1. Σημαντικό είναι επίσης το οδοντιατρείο να βρίσκεται κοντά στο σπίτι μας ή στο χώρο της δουλειάς μας. Ωστόσο και πιο μακριά αν βρίσκεται, μπορούμε να ελέγξουμε αν είναι εύκολα προσβάσιμο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή υπάρχει χώρος στάθμευσης για το αυτοκίνητο μας.

Όλοι οι παραπάνω τρόποι θα μας βοηθήσουν να βρούμε έναν καλό οδοντίατρο. Σίγουρα, η δική μας γνώμη μετά από μία εξέταση και από κοντά επικοινωνία με τον ίδιο τον ιατρό, για να λυθούν απορίες, να δούμε τον εξοπλισμό αλλά και τους χώρους του ιατρείου θα μας δώσουν και την απάντηση αν βρήκαμε εν τέλει το δικό μας οδοντίατρο.

 

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.