Πώς θα βρώ καλό ορθοδοντικό;

Πώς θα βρώ καλό ορθοδοντικό;

Ορθοδοντική είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία ανωμαλιών του προσώπου και του στόματος που προκαλούνται από στραβά, συνωστισμένα ή προέχοντα δόντια ή από γνάθους που δεν ταιριάζουν αρμονικά μεταξύ τους.

 

Ορθοδοντικός είναι ο οδοντίατρος που μετά την απόκτηση του πτυχίου του ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης σε αναγνωρισμένο πρόγραμμα για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Εάν πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσετε το χαμόγελο που σας αξίζει, ο ορθοδοντικός είναι αυτός που θα σας δώσει αυτή την δυνατότητα.

Είτε πρόκειται για το παιδί σας ή για κάποιον ενήλικα, η επιλογή ενός έμπειρου και καταρτισμένου ορθοδοντικού είναι πολύ σημαντική. Σκεφτείτε επίσης ότι η ορθοδοντική θεραπεία είναι μία διαδικασία πολλών μηνών και τα αποτελέσματα της διαρκούν μία ζωή, συνεπώς ο κατάλληλος ορθοδοντικός είναι μία σοβαρή υπόθεση.

Ας δούμε λοιπόν κάποια “ tips ” που μπορεί να σας βοηθήσουν σε αυτή σας την επιλογή.

Μία καλή ιδέα είναι να ρωτήσετε τον οικογενειακό σας οδοντίατρο εάν συνεργάζεται με κάποιον ορθοδοντικό ή εάν γνωρίζει κάποιον που μπορεί να σας συστήσει. Ακόμη, μπορείτε να ανατρέξετε στο φιλικό και οικογενειακό σας κύκλο, ώστε να σας προτείνει κάποιον που γνωρίζουν ή έχουν επισκεφτεί.

Εάν είστε τύπος που χρησιμοποιεί το διαδύκτιο μπορείτε να κάνετε και εκεί μία έρευνα, βασιζόμενοι ίσως σε κριτικές και γνώμες άλλων ασθενών.

Στη συνέχεια, εφόσον έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον ορθοδοντικό μπορείτε να ρωτήσετε εάν αναλαμβάνει μόνο ορθοδοντικές εργασίες/θεραπείες ή αν κάνει και οδοντιατρικές εργασίες, όπως π.χ σφραγίσματα ή εξαγωγές.

Η ορθοδοντική επιστήμη εξελίσσεται συνεχώς και υπάρχουν καινούργιες μέθοδοι και θεραπείες που πραγματοποιούνται, οπότε καλό είναι να γνωρίζετε, αν παραδείγματος χάρη χρειαστεί να τοποθετήσετε σιδεράκια, τι επιλογές έχετε και αν ο ορθοδοντικός σας εφαρμόζει όλες τις διαθέσιμες θεραπείες, δηλαδή γλωσσικά σιδεράκια, κεραμικά ή αόρατα.

Σημαντικό είναι επίσης, αν αποτελεί μέλος κάποιας ένωσης ή συλλόγου ορθοδοντικών, ώστε να είναι ενημερωμένος και γνώστης νέων μεθόδων ορθοδοντικών θεραπειών μέσω σεμιναρίων ή συνεδρίων.

Η ευελιξία στην πληρωμή των ορθοδοντικών θεραπειών είναι κάτι που μπορείτε επίσης να ρωτήσετε και να ενημερωθείτε. Πολλά οδοντιατρεία παρέχουν ειδικά προγράμματα πληρωμής που μπορούν να σας διευκολύνουν.

Όπως αναφέραμε στην αρχή, οι ορθοδοντικές θεραπείες τις περισσότερες φορές απαιτούν χρόνο, οπότε καλό είναι εφόσον εντοπιστεί το πρόβλημα και γίνει διάγνωση να συζητήσετε με τον γιατρό σας τι επιλογές έχετε για το ορθοδοντικό σας πρόβλημα και ποιά θεραπεία προσδιορίζει ο ίδιος ότι είναι κατάλληλη για εσάς.

Κατά συνέπεια, από αυτό θα εξαρτηθεί και πόσο συχνά θα χρειαστεί να επισκέπτεστε το ιατρείο, κατά την διάρκεια της θεραπείας, καθώς και πώς θα κλείνονται τα ραντεβού.

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.