Πως θα βρω καλό οδοντίατρο στα βόρεια προάστια;

Πως θα βρω καλό οδοντίατρο στα βόρεια προάστια;

Η ανεύρεση κάποιου ενημερωμένου και "καλού" οδοντίατρου είναι μια δύσκολη απόφαση η οποία κρίνει την υγεία των δοντιών μας. Αρχικά, θα συμβούλευα τους νέους  ασθενείς να εμπιστεύονται την κρίση τους. Να δοκιμάζουν, να αντικαθιστούν τους  παλιούς  φίλους, συγγενείς  οδοντιάτρους  που τους θεωρούν «δεδομένους» ως  ασθενείς.

 

Δεν συναινώ καθόλου στην λογική «ο X οδοντίατρος  είναι φίλος  μου». 

Φίλος και θεράπων είναι δυο ξεχωριστά  πράγματα. Όταν μπερδεύονται αυτά τα δύο συνήθως οδηγούν σε δυσάρεστες εξελίξεις.

Η σύσταση από κάποιον γνωστό που εμπιστευόμαστε είναι μια "safe" επιλογή ώστε να δώσουμε μια ευκαιρία σε κάποιον νέο οδοντίατρο, δοκιμάζοντας κάτι άλλο, διότι έτσι θα έχουμε μέτρο σύγκρισης. Δεν διαλέγουμε γιατρό βάση κόστους.

Εδώ ισχύει απόλυτα η λαϊκή ρύση «το φθηνό είναι στο τέλος ακριβό». Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για κάποια ευρώ αλλά το τίμημα είναι κάποιο ή κάποια δόντια.

Οι κριτικές στα social media είναι σημαντικές, είναι όμως  πάντα αληθινές; Ο χώρος, ο εξοπλισμός  και το βιογραφικό ενός γιατρού, είναι ενδείξεις ότι κάποιος επενδύει στην δουλειά του και συνήθως την αγαπά. Η εμπειρία του γιατρού είναι σημαντική, χωρίς να είναι απαραίτητα προϋπόθεση. Υπάρχουν συνάδελφοι που είναι νεότατοι, αλλά έχουν αυτό "το κάτι" που κερδίζει τον ασθενή.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν καταξιωμένοι πολλά χρόνια συνάδελφοι με περίτρανους τίτλους που απλά κουράστηκαν από το επάγγελμα, το οποίο κακά τα ψέματα είναι αρκετά σκληρό και απαιτητικό.

Η επιτυχημένη θεραπεία είναι αυτή που είναι εξατομικευμένη στον εκάστοτε ασθενή – ενδιαφερόμενο και ανταποκρίνεται απόλυτα τόσο στις αισθητικές και λειτουργικές, όσο και οικονομικές του προσδοκίες. Μαγική συνταγή δεν υπάρχει.

Ωστόσο, αν δεν δοκιμάσουμε κάτι δεν θα ξέρουμε αληθινά πως είναι. Η δοκιμή βέβαια θα πρέπει να είναι πάντα εκ του ασφαλούς .

Ποιοι είναι οι 3 τρόποι για να επιλέξω τον καλύτερο οδοντίατρο; 

  1. Να είναι κοντά στην κατοικία μας ή στην εργασία μας.
  2. Να νιώθουμε άνετα στο ιατρείο και μαζί του, να συζητάμε ανοικτά ότι μας απασχολεί σε σχέση με τα δόντια μας.
  3. Να είναι αναλυτικός, διεξοδικός και ενημερωμένος με τα “trends” της σύγχρονης οδοντιατρικής επιστήμης δίνοντάς μας όλες τις δυνατές επιλογές.

Στην τελική, ο εκάστοτε ασθενής - ενδιαφερόμενος οφείλει να πάρει την σωστή απόφαση αφού γνωρίζει διεξοδικά τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα της θεραπείας.

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.