Πως θα διατηρήσετε τις όψεις ρητίνης;

όψεις ρητίνης όψεις ρητίνης

Οι όψεις ρητίνης χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν το χαμόγελό σας άμεσα και ανώδυνα. Αλλάζουν το χρώμα των δοντιών και ανασχηματίζουν παραμορφωμένα δόντια. Η αισθητική αυτή επέμβαση προτείνεται όταν δεν υπάρχουν έντονοι αποχρωματισμοί και σημαντικά προβλήματα φθοράς των δοντιών. Στο οδοντιατρείο Smile Design ® LTD. με μία μόλις επίσκεψη και χωρίς αναισθησία, μπορούμε να επέμβουμε σε σχήμα και χρώμα με τη χρήση συνθετικών ρητινών με τον πιο συντηρητικό τρόπο της σύγχρονης αισθητικής οδοντιατρικής, για να βελτιώσετε τα δόντια σας.

Η συνθετική ρητίνη που χρησιμοποιείται διαμορφώνεται ώστε να ταιριάζει με τα υπόλοιπα δόντια, για να επιτύχουμε ένα αισθητικά ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Ο στόχος είναι να κλείσουν τα διαστήματα μεταξύ των δοντιών και να βελτιωθεί η όψη τους κάνοντάς τα να φαίνονται μακρύτερα αν χρειαστεί για ένα ελκυστικό και όμορφο χαμόγελο.

 

Σε αντίθεση με τις στεφάνες και θήκες δοντιών που αποτελούν αποκαταστάσεις ολικής κάλυψης, με τις όψεις ρητίνης έχουμε αποκατάσταση μερικής κάλυψης. Κι αυτό γιατί οι όψεις συγκολλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών.

 

Πότε και πού χρησιμοποιούνται οι όψεις ρητίνης?

Οι όψεις ρητίνης χρησιμοποιούνται για να αλλάξουμε το χρώμα των δοντιών, είτε διότι δεν ικανοποιεί τον ασθενή, είτε σε περιπτώσεις καπνιστών των οποίων τα δόντια έχουν υποστεί απονεύρωση. Επίσης επιλέγεται για να αλλάξουμε ή να διορθώσουμε το σχήμα των δοντιών σε περιπτώσεις καταγμάτων ή ελαφριάς μορφής συνωστισμού των δοντιών. Έτσι, πετυχαίνουμε μια ευθυγράμμιση και αρμονική γραμμή χαμόγελου χωρίς ορθοδοντική θεραπεία. Οι όψεις ρητίνης προτιμώνται για να επαναφέρουμε το αρχικό σχήμα των δοντιών, κυρίως σε ασθενείς που τρίζουν ή σφίγγουν τα δόντια τους και σε περιπτώσεις φθαρμένων δοντιών. Κλείνουν μικρά κενά μεταξύ αραιών δοντιών (αραιοδοντία). Τέλος, χρησιμοποιούνται για να καλύψουμε δόντια που έχουν παλιότερα και εκτεταμένα σφραγίσματα και για να πετύχουμε μια πιο μόνιμη λεύκανση των δοντιών, πάντα σε συνδυασμό με επαγγελματική λεύκανση.

 

Οι όψεις ρητίνης χρειάζονται ειδική φροντίδα για να διατηρηθούν. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες οδηγίες για το πώς οι όψεις ρητίνης μπορούν να παραμείνουν ίδιες με την πάροδο του χρόνου.

  • Βουρτσίζετε τα δόντια σας χρησιμοποιώντας μαλακή οδοντόβουρτσα, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, κατά προτίμηση πριν από τον νυχτερινό ύπνο.
  • Καλό θα ήταν να μειώσετε το κάπνισμα, να αποφεύγετε το κόκκινο κρασί, τον καφέ, το τσάι, το χαμομήλι, τη σάλτσα σόγιας, τους χυμούς γκρέιπφρουτ, τα βατόμουρα και τα παντζάρια. Ο καθημερινός καθαρισμός των δοντιών συνήθως αφαιρεί τις χρωστικές ουσίες.
  • Αν απαιτείται η χρήση στοματικού διαλύματος, αποφύγετε αυτά που περιέχουν αλκοόλη.
  • Αποφύγετε ή διακόψτε συνήθειες όπως: άνοιγμα συσκευασιών με τα δόντια, δάγκωμα νυχιών, στυλό, καρφίτσας, πίπας, μάσημα πάγου.
  • Καθώς οι όψεις ρητίνης κατασκευάζονται συνήθως σε μια μόνο επίσκεψη στο ιατρείο, θα έχετε διαφορετική αίσθηση με τα χείλη και την γλώσσα σας, όταν πρωτοκλείνετε το στόμα σας. Αυτό είναι φυσιολογικό, όπως επίσης και η προσωρινή αλλαγή της ομιλίας, μέχρι η γλώσσα να αφομοιώσει τις αλλαγές.

 

Λαμβάνοντας υπόψιν τις οδηγίες αυτές θα διατηρήσετε τις όψεις ρητίνης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να χρειαστούν επιδιορθώσεις.

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.