Πως να διατηρήσεις το τέλειο χαμόγελο μέσα στην καραντίνα

Πως να διατηρήσεις το τέλειο χαμόγελο μέσα στην καραντίνα

Στους δύσκολους καιρούς της καραντίνας κάποιες φορές παραμελούμε τον εαυτό μας επειδή δεν ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, και ένα από τα πράγματα που ξεχνάμε πολύ εύκολα είναι η διατήρηση της στοματικής υγιεινής. Η φροντίδα του χαμόγελου μας είναι από τις «βαρετές» ρουτίνες της καθημερινότητας μας, παρόλα αυτά είναι από τα πιο σημαντικές για να εξασφαλίσουμε την στοματική μας υγεία.

Για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε κάποια tips για να βγεις από την καραντίνα με το πιο λαμπερό και υγιές χαμόγελο!

  • Μείωσε την κατανάλωση ζάχαρης και όξινων τροφών

Η ζάχαρη όπως και το οξύ στις διάφορες τροφές διαβρώνουν τον σμάλτο των δοντιών μας, με αποτέλεσμα να έχουμε οδοντικές αλλοιώσεις χωρίς να το ξέρουμε.

  • Κατανάλωσε περισσότερο νερό

Όπως και σε όλα τα υπόλοιπα μέρη του σώματος έτσι και στα δόντια το νερό έχει ευεργετικές ιδιότητες, μιας και «ξεπλένει» την περιοχή του στόματος από τροφές και δημιουργεί μια αίσθηση φρεσκάδας.

  • Βούρτσισε σωστά τα δόντια σου δύο φορές την μέρα

Με απαλές κινήσεις και χωρίς να ασκείς υπερβολική δύναμη στα δόντια σου βούρτσισε τα δόντια σου, για να απομακρύνουμε την πλάκα.

  • Επισκέψου συχνά τον οδοντίατρο σου

Θα πρέπει να μην ξεχνάς τις επισκέψεις στον οδοντίατρο όποτε είναι εφικτό για καθαρισμό ή για μια λεύκανση, για να είσαι σίγουρος πως τα δόντια και η περιοχή του στόματος είναι υγιής. Τώρα στην καραντίνα, έχεις πολύ χρόνο διαθέσιμο και είναι καλή ευκαιρία να επισκεφθείς τον οδοντίατρό σου για ένα checkup!

  • Εξοικειώσου με την χρήση νήματος και στοματικού διαλύματος

Αφού πλύνουμε τα δόντια μας για καλύτερο αποτέλεσμα και για την αποφυγή της ουλίτιδας η χρήση του νήματος είναι ιδανική. Αν δεν γνωρίζεις πως να το χρησιμοποιείς θα σου δείξουμε εμείς. Τύλιξε το νήμα σφιχτά γύρω από το δάχτυλό σου και βάλε το στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στα δόντια. Στη συνέχεια, τράβηξε απαλά προς τα πάνω δύο έως τρεις φορές. Εάν εμφανιστεί αιμορραγία, αυτό πιθανότατα οφείλεται σε ουλίτιδα.

Το στοματικό διάλυμα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα απομακρύνει τροφές από περιοχές του στόματος που η οδοντόβουρτσα δεν φτάνει και θα θρέψει τα δόντια μας.

Οι συμβουλές αυτές αν ακολουθηθούν σωστά θα σου χαρίσουν το πιο λαμπερό και υγιές χαμόγελο.

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.