Ορθοδοντικές θεραπείες ενηλίκων

Ορθοδοντικές θεραπείες ενηλίκων

Αν ανήκετε στην κατηγορία όσων δεν τοποθέτησαν σιδεράκια σε παιδική ηλικία, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και στενοχώριας. 

 

Μάθετε ότι για την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας δεν υπάρχει “κατάλληλη ηλικία”, υπάρχει μόνο η “κατάλληλη στιγμή” και η προσωπική απόφαση του καθενός από εμάς. Τα δόντια μας μετακινούνται σε όλες τις ηλικίες, άρα ηλικιακό όριο δεν φαίνεται να υπάρχει. Σε ότι ηλικία και αν βρίσκεστε ανάλογα με την πάθηση ή το πρόβλημα που έχετε, υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξετε τα δόντια σας.

Πέρα από το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, η ορθοδοντική θεραπεία έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να διατηρήσουν τα δόντια τους για όλη τους την ζωή. Έρευνες έχουν αποδείξει πως ύστερα από ορθοδοντικές θεραπείες ενήλικες και παιδιά έχουν μεγαλύτερο κίνητρο να φροντίζουν σχολαστικότερα την υγεία των δοντιών τους.

Τα τελευταία χρόνια η ορθοδοντική έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που οι επιλογές είναι σχεδόν αόρατες! Ο ορθοδοντικός σας θα κρίνει ποια είναι η κατάλληλη για εσάς. Ποιές είναι λοιπόν οι πιο διαδεδομένες μέθοδοι για να έχουμε το χαμόγελο που πάντα ονειρευόμασταν:

Μεταλλικά/συμβατικά σιδεράκια: Συγκολλώνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών και είναι η πλέον διαδεδομένη και πιό οικονομική μέθοδος. Η σημερινή τους μορφή είναι μικρότερη και πιο κομψή σε σχέση με το παρελθόν και ενδείκνυνται σε όλες τις περιπτώσεις.

Αόρατα σιδεράκια (invisalign): Πρόκειται για μια καινοτόμα μέθοδο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία ήπιων έως σύνθετων προβλημάτων. Αποτελούνται από μία σειρά τελείως διαφανών ναρθήκων, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι αποκλειστικά για τον κάθε ασθενή.

Κεραμικά σιδεράκια: Έχουν διαφανή στηρίγματα, είναι διακριτικά και γι΄αυτό τον λόγο προτιμώνται αρκετά από ενήλικες.

Γλωσσικά σιδεράκια: Έχουν ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, το ότι η τοποθέτηση τους γίνεται στο πίσω μέρος των δοντιών και όχι στο μπροστινό, όπως τα άλλα είδη και έτσι είναι αόρατα. Σημαντικό πλεονέκτημα ότι διορθώνουν τα δόντια χωρίς να γίνονται αντιληπτά, γι’αυτό και προτιμώνται αρκετά από ενήλικες.

 

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.