Ό,τι πρέπει να γνωρίζεις πριν την Λεύκανση

Ό,τι πρέπει να γνωρίζεις πριν την Λεύκανση

Η λεύκανση των δοντιών γίνεται πιο προσιτή τόσο στην ευρύτερη αγορά όσο και στον οδοντίατρο σας, και ευτυχώς οι καινοτομίες στην επαγγελματική λεύκανση έχουν προχωρήσει πολύ. Είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Η λεύκανση των δοντιών περιλαμβάνει πρακτικές που αναχρωματίζουν τα δόντια σας και τα κάνουν πιο λευκά και λαμπερά. Ο οδοντίατρος αρχικά θα ελέγξει ότι τα δόντια σας εάν είναι υγιή και κατάλληλα για την πρακτική, ενώ ταυτόχρονα συζητά τις προσδοκίες σας.  

Παρόλα αυτά υπάρχουν πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε στην επαγγελματική λεύκανση. Παρακάτω σας παρουσιάζουν πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις να κάνεις λεύκανση.

 

  • Η λεύκανση μπορεί να έχει αποτελέσματα μόνο στα πραγματικά σας δόντια.

Η λεύκανση των δοντιών θα λευκαίνει μόνο τα φυσικά δόντια σας. Εάν έχετε ήδη θήκες ή γεμίσματα, το χρώμα τους θα παραμείνει αμετάβλητο. Μερικές φορές μπορούν να αλλάξουν μετά τη θεραπεία και να ταιριάζουν με το νέο σας φωτεινότερο χαμόγελο και συνήθως είναι μόνο τα γεμίσματα στα μπροστινά δόντια σας.

 

  • Μπορεί για μερικές μέρες να εμφανίσετε ελαφριά ευαισθησία.

Ανεξάρτητα από τη θεραπεία που θα επιλέξετε, υπάρχει πάντα η πιθανότητα τα δόντια και τα ούλα σας να παρουσιάσουν ευαισθησία στις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται, ειδικά εάν έχετε ήδη ευαίσθητα δόντια.

Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι τα δόντια και τα ούλα τους μπορεί να γίνουν πιο ευαίσθητα κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά η χρήση οδοντόκρεμας που έχει σχεδιαστεί για ευαίσθητα δόντια θα το μειώσει ή θα σταματήσει αυτό. Είναι σπάνιο να συνεχιστεί η ευαισθησία μετά το πέρας της θεραπείας.

 

  • Η λεύκανση δεν είναι μόνιμη.

Οι θεραπείες λεύκανσης δοντιών μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα για έως και τρία χρόνια. Αλλά αυτό φυσικά διαφέρει από άτομο σε άτομο, και εάν καπνίζετε ή πίνετε κόκκινο κρασί, τσάι ή καφέ, τότε αυτά μπορούν επίσης να μειώσουν το χρόνο που τα δόντια σας παραμένουν λευκά.

 

  • Πρέπει να προτιμάτε την επαγγελματική λεύκανση.

Η λεύκανση των δοντιών μπορεί να πραγματοποιηθεί νόμιμα μόνο από επαγγελματία οδοντίατρο. Τα πακέτα που αγοράζονται μέσω του Διαδικτύου μπορεί να φαίνονται φθηνότερα, αλλά πρέπει να αποφεύγονται καθώς το λευκαντικό που χρησιμοποιείται μπορεί να είναι υπερβολική ισχύ και να βλάψει τα δόντια. Επιπλέον, οι λευκαντικές οδοντόκρεμες που συχνά προτιμώνται από τους ασθενείς φαίνεται να λευκαίνει τα δόντια ελαφρώς αφαιρώντας τους λεκέδες της επιφάνειας, όπως αυτές που προκαλούνται από την κατανάλωση καφέ ή το κάπνισμα. Ωστόσο, οι λευκαντικές οδοντόκρεμες δεν μπορεί να αλλάξει το φυσικό χρώμα των δοντιών σας ή να ελαφρύνει έναν λεκέ που πηγαίνει βαθύτερα από την επιφάνεια ενός δοντιού.

 

 

 

 

 

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.