Να προτιμήσω όψεις πορσελάνης ή όψεις ρητίνης;

Να προτιμήσω όψεις πορσελάνης ή όψεις ρητίνης;

Πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσετε το χαμόγελο που πάντα ονειρευόσασταν; 

Η οδοντιατρική επιστήμη σημειώνει τεράστια εξέλιξη και πλέον τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αν επιθυμείτε να βελτιώσετε την εικόνα των δοντιών σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις όψεις πορσελάνης ή ρητίνης. Ωστόσο μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με το δίλλημα της επιλογής ανάμεσα στα δύο διαφορετικά υλικά - θεραπείες. Στη συνέχεια θα απαντήσουμε σε βασικά ερωτήματα σχετικά με τις δύο αυτές τεχνικές, που εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, έχουν όμως αρκετές διαφορές.

 

 

Τι είναι οι φυσικές όψεις πορσελάνης;

Οι φυσικές όψεις πορσελάνης, αποτελούν μία ανώδυνη θεραπεία μεταμόρφωσης του χαμογελού σας και τοποθετούνται στα μπροστινά δόντια σας. Είναι πολύ λεπτές φλοίδες πορσελάνης και στη Smile Design κατασκευάζονται από ειδικό κεραμίστα οδοντοτεχνίτη, από ελβετική πορσελάνη τελευταίας γενιάς, προκειμένου να συγκολληθούν στα δόντια σας, χωρίς όμως να δημιουργήσουν φθορά. Πρόκειται για τεχνική που απαιτεί άριστες γνώσεις της οδοντικής μορφολογίας και μεγάλη εμπειρία, χωρίς όμως να είναι ακατόρθωτο, εφόσον υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ ιατρού και θεραπευόμενου.

 

Πότε χρησιμοποιούνται και πόσος χρόνος απαιτείται για να τοποθετηθούν;

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν εξαιρετική λύση για δόντια που έχουν αποχρωματιστεί, φθαρεί ή σπάσει, δόντια στραβά, που έχουν κενά μεταξύ τους, με σφραγίσματα αλλά και ανομοιόμορφα σε μέγεθος. Μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και η πιο λευκή απόχρωση ή να επιλέξετε κατά πόσο θα φαίνονται τα ούλα σας. Εσείς επεμβαίνετε στο χαμόγελο σας, όπως επιθυμείτε! Η τοποθέτηση όψεων πορσελάνης στη Smile Design Ltd, προϋποθέτει συνολικά τρεις επισκέψεις εντός μίας εβδομάδας και τα αποτελέσματα διαρκούν 15-20 χρόνια.

Στο πολυοδοντιατρείο Smile Design Ltd, διαθέτοντας μεγάλη πείρα και τεχνογνωσία σε τεχνικές οδοντιατρικής αισθητικής, χρησιμοποιούμε όψεις από e-Max ελβετική πορσελάνη που κατασκευάζονται από ειδικό κεραμίστα οδοντοτεχνίτη.

 

Τοποθετούνται οι όψεις πορσελάνης χωρίς καθόλου τρόχισμα;

Κάτι τέτοιο είναι δυνατό, όταν τα φυσικά δόντια του υποψήφιου είναι τοποθετημένα πιο μέσα και σκοπός είναι να τα «βγάλουμε» προς τα έξω. Συνεπώς πρέπει να υπάρχει «χώρος» να τοποθετηθεί το πάχος της όψης, για να αποφύγουμε ένα κακό αισθητικά αποτέλεσμα με «χοντρά» δόντια.

Ο ιδανικός ασθενής λοιπόν, είναι αυτός που παρουσιάζει μικροδοντία ή κενά στα δόντια του!

Πάντα όμως το τελείωμα δοντιού-ούλου πρέπει να τροχιστεί γιατί δημιουργείται σκαλοπάτι στην ένωση και αυτό μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στα ούλα. Στην αισθητική οδοντιατρική ισχύει ο εξής κανόνας: «Όσο περισσότερο τροχίζει ο οδοντίατρος τόσο περισσότερο “χώρο” έχει ο κεραμίστας, ώστε να τοποθετήσει πολλά στρώματα πορσελάνης και ο ασθενής να έχει ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση που ο υποψήφιος θέλει ένα αποτέλεσμα κατάλευκων-αστραφτερών ίσιων δοντιών, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις διαφάνειες και την φυσική απόχρωση. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να επιλέξει τις πορσελάνες χωρίς να τροχιστούν τα δόντια του. Βέβαια, όλα αυτά απαιτούν την προσεκτική κλινική εξέταση του ειδικού και την επίσκεψη του ασθενούς στο οδοντιατρείο και όχι την “γνωμάτευση” μέσω βιντεοκλήσεων ή τηλεφώνου.

 

Τι είναι οι όψεις ρητίνης;

Το Dental Bonding (αλλιώς «οδοντική συγκόλληση») είναι μία ανώδυνη και συγχρόνως γρήγορη θεραπεία για την επιδιόρθωση φθαρμένων δοντιών, αποχρωματισμένων ή θραυσμένων. Μπορείτε να αποκτήσετε φυσικό χαμόγελο με όψεις ρητίνης σε μόλις μία επίσκεψη στο οδοντιατρείο μας, διάρκειας δύο ωρών χωρίς τροχό και χωρίς αναισθησία. Η συνθετική ρητίνη που χρησιμοποιείται διαμορφώνεται έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τα δόντια σας και το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και ομοιόμορφο. Στόχος αυτής της τεχνικής είναι να κλείσουν τα διαστήματα ανάμεσα στα δόντια και να βελτιωθεί η όψη τους, κάνοντας τα να φαίνονται μακρύτερα αν χρειάζεται.

Στη Smile Design Ltd καταφέρνουμε, χωρίς να τροχίζουμε μεγάλη ποσότητα αδαμαντίνης να “αγριεύονται” τα δόντια και δημιουργώντας το επιθυμητό σχήμα, κλείνοντας κενά και καλύπτοντας μεγάλες δυσχρωματικές εμφράξεις, ενώ τα σκούρα απονευρωμένα μπροστινά δόντια “μπλοκάρονται”. Στην περίπτωση των στραβών δοντιών, διορθώνονται, όμως αξίζει να σημειώσουμε πώς η θεραπεία αυτή δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την ορθοδοντική θεραπεία.

Οι όψεις ρητίνης προτιμώνται λόγω του χαμηλότερου κόστους τους. Η διάρκεια του αποτελέσματος, έχει να κάνει με το σχεδιασμό, τη χρήση ακριβών υλικών ρητίνης ενισχυμένης με κόκκους πορσελάνης και με την επεξεργασία, το “γυάλισμα” των εργασιών. ‘Οσο πιο “καλοδουλεμένη” είναι η τελική εργασία του οδοντιάτρου τόσο μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει και το αποτέλεσμα. Τέλος, για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα ελκυστικό χρειάζεται συντήρηση κάθε έξι μήνες.

 

Αφαιρούνται οι όψεις ρητίνης/ μπορώ να τις αλλάξω;

Μπορούν να αφαιρεθούν και να επανασχεδιαστούν εκ νέου. Όμως δεν είναι δυνατόν ο ασθενής να μείνει χωρίς όψεις, ζητώντας πίσω τα φυσικά δόντια του. Αυτό σημαίνει ότι αν το αποφασίσετε πρέπει να είστε 100% σίγουροι.

 

Γίνεται λεύκανση σε όψεις ρητίνης;

Οι όψεις ρητίνης είναι τεχνητά οδοντιατρικά υλικά και δεν επιδέχονται λεύκανσης. Η λεύκανση γίνεται μόνο σε φυσικά δόντια. Εάν είστε καπνιστής ή πίνετε πολλούς καφέδες, κόκα κόλα, κόκκινο κρασί και τσάι, τότε θα παρατηρήσετε ότι σταδιακά θα αρχίσουν να σκουραίνουν. Μένοντας συνεπείς όμως στο ραντεβού σας με τον οδοντίατρο κάθε έξι μήνες και κάνοντας την απαραίτητη συντήρηση, το γυάλισμα θα επανέλθει στην αρχική του μορφή.

 

Πότε κιτρινίζουν οι όψεις ρητίνης;

Όπως προαναφέραμε, η ρητίνη είναι πλαστική ύλη και έχει πόρους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορροφά χρωστικές ουσίες, σε αντίθεση με την πορσελάνη όπου το χρώμα μένει αναλλοίωτο. Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούνται οι καινούργιες νανοϋβριδικές όψεις ρητίνης ενισχυμένες με κόκκους πορσελάνης που επιβραδύνουν την πρόσληψη χρωστικών και με το κατάλληλο γυάλισμα ο «χρόνος ζωής» τους αυξάνεται.

Πότε κιτρινίζουν πιο γρήγορα:

  • Όταν ο ασθενής κάνει μεγάλη χρήση τσιγάρων, τσάι, καφέ
  • Όταν δεν επανέλθει μετά από έξι μήνες για συντήρηση
  • Όταν διαλέξει υπερβολικά λευκό χρώμα

 

Σε πόσα δόντια μπαίνουν οι όψεις πορσελάνης και οι όψεις ρητίνης;

Αυτό εξαρτάται από το αισθητικό πρόβλημα του εκάστοτε ενδιαφερόμενου και η θεραπεία – τοποθέτηση είναι εξατομικευμένη. Για αυτό το λόγο το σχέδιο θεραπείας δημιουργείται μετά από προσωπική συζήτηση με τον ασθενή και λεπτομερή κλινική εξέταση.

Γενικά, τοποθετούνται 6-10 όψεις ρητίνης ή πορσελάνης. Φυσικά ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.

 

Όψεις πορσελάνης ή ρητίνης;

Η επιλογή εξαρτάται από την διάρκεια της θεραπείας, το κόστος, αλλά και το χρόνο που απαιτείται για το τελικό αποτέλεσμα.  Οι όψεις ρητίνης τοποθετούνται σε μία μόνο επίσκεψη, διαρκούν 8-10 χρόνια και έχουν χαμηλότερο κόστος.                                           

Από την άλλη, οι όψεις πορσελάνης απαιτούν εργαστήριο, συνεπώς η τοποθέτηση τους προυποθέτει 3 επισκέψεις. Η διάρκεια του αποτελέσματος ανέρχεται στα 15- 20 χρόνια, άρα είναι λογικό να έχουν και υψηλότερο κόστος.

 

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.