Λεύκανση στο σπίτι: μύθοι και πραγματικότητα

λεύκανση δοντιών λεύκανση δοντιών

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι λεύκανσης δοντιών, από επαγγελματικές θεραπείες που εκτελούνται από τον αισθητικό οδοντίατρο μέχρι και τις μεθόδους που βρίσκουμε συχνά στο διαδίκτυο.

 

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως η λεύκανση των δοντιών στο σπίτι είναι εξαιρετικά δημοφιλής, αλλά ένα αστραφτερό χαμόγελο δεν είναι πάντα και το πιο υγιές.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύει πως ένα λευκότερο χαμόγελο θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή τους και αυτό ακριβώς επιθυμούν να αποκτήσουν. Το αποτέλεσμα; Όλο και περισσότεροι να στρέφονται σε diy μεθόδους λεύκανσης, σε λευκάνσεις στο σπίτι χωρίς συνταγή ή καθοδήγηση οδοντιάτρου. Μάλιστα η λεύκανση με νάρθηκες στο σπίτι οδηγεί στην κατάποση λευκαντικών, δηλαδή οξέων ανεξέλεγκτης περιεκτικότητας, με τελικό αποδέκτη το στομάχι μας! Αυτές λοιπόν οι μέθοδοι λεύκανσης μπορεί να έχουν χαμηλότερο κόστος, αλλά σίγουρα τα προϊόντα λεύκανσης που αποκτούμε με γνώμονα την τιμή ή συστάσεις από το internet δεν είναι ούτε αποτελεσματικά ούτε ασφαλή.

Δυστυχώς, ορισμένα προϊόντα ή μέθοδοι μόνο και μόνο επειδή λανσάρονται ως «φυσικοί τρόποι λεύκανσης» μας δίνουν την εντύπωση πως είναι και ασφαλείς. Στην πραγματικότητα όμως, αποδεικνύονται περισσότερο επιβλαβείς και αναποτελεσματικές ακριβώς επειδή μας παραπληροφορούν με το «φυσικό» στοιχείο, που το έχουμε συνδέσει με το ωφέλιμο.

Ας διαχωρίσουμε λοιπόν τα γεγονότα από τη μυθοπλασία.

 

Λεύκανση με ενεργό άνθρακα

Μύθος:

Τα προϊόντα λεύκανσης δοντιών με ενεργό άνθρακα υπόσχονται να χαρίσουν ένα πιο λευκό χαμόγελο εύκολα, γρήγορα και οικονομικά μόνο με το βούρτσισμα.

Πραγματικότητα:

Πολλά προϊόντα με ενεργό άνθρακα φθείρουν το σμάλτο των δοντιών, με αποτέλεσμα η χρήση τους να φέρει αντίθετο αποτέλεσμα. Με τη διάβρωση του σμάλτου τα δόντια γίνονται πιο ευαίσθητα και κιτρινίζουν ευκολότερα.

 

Λύση:

Υπάρχουν λευκαντικές οδοντόκρεμες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ο οδοντίατρος μπορεί να μας προτείνει ποιες είναι οι κατάλληλες για να μην καταστρέψουμε τα δόντια μας και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

 

Λεύκανση με λεμόνι και μαγειρική σόδα

Μύθος:

Ίσως είναι και η πιο διαδεδομένη μέθοδος στην ελληνική κοινωνία. Λεμόνι, ξύδι, ακόμα και πορτοκάλια που είναι όξινα σε συνδυασμό με ένα λευκαντικό – λειαντικό συστατικό όπως η μαγειρική σόδα, υπόσχονται με την εφαρμογή τους στα δόντια λευκότερο αποτέλεσμα.

Πραγματικότητα:

Η σόδα, το λεμόνι και το ξύδι χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό οικιακών συσκευών και αντικειμένων, συνεπώς δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να είναι ωφέλιμα για τα δόντια. Η μαγειρική σόδα φθείρει τα δόντια και το λεμόνι είναι εξαιρετικά όξινο διαβρώνοντάς τα. Συνδυαστικά, καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών το οποίο και δεν επαναφέρεται.

 

Λύση:

Να κλείσουμε ραντεβού στον οδοντίατρο για καθαρισμό και λεύκανση.

 

Οι καλύτερες μέθοδοι λεύκανσης δοντιών βρίσκονται στο οδοντιατρείο. Η επαγγελματική λεύκανση είναι ο πιο αποτελεσματικός και ασφαλής τρόπος, που θα αφήσει τα πειράματα και τις DIY λύσεις μακριά από την υγεία μας. Το κόστος της λεύκανσης είναι πλέον ιδιαίτερα προσιτό και όλοι μπορούμε να απολαύσουμε τη θεραπεία.

Μόνοι μας, στο σπίτι, μπορούμε να φροντίσουμε τη στοματική μας υγιεινή βουρτσίζοντας, κάνοντας χρήση νήματος και στοματικού διαλύματος και περιορίζοντας συνήθειες που λεκιάζουν τα δόντια, όπως το κάπνισμα, το κόκκινο κρασί, ο καφές και το τσάι.

 

 

 

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.