Γιατί δεν πρέπει να παραλείπουμε τις επισκέψεις στον οδοντίατρο

οδοντίατρος οδοντίατρος

Πόσο συχνά επισκέπτεσαι τον οδοντίατρο; Δύο φορές το χρόνο, μία φορά στα τρία χρόνια ή μόνο όταν πονάς και ακόμα και τότε με δυσκολία;

Ο οδοντιατρικός έλεγχος είναι στην κορυφής της λίστας με τα πράγματα που πρέπει να κάνεις αλλά κάθε φορά το αναβάλλεις. Δυστυχώς, η αποφυγή των τακτικών οδοντιατρικών ελέγχων είναι πολύ συχνή με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουμε τη φροντίδα που πραγματικά χρειαζόμαστε.

Έχοντας αυτό κατά νου, ας δούμε πόσο συχνά χρειάζεται να επισκέπτεσαι τον οδοντίατρο και τι συμβαίνει όταν τον αποφεύγεις.

Οι οδοντίατροι αναφέρουν πως κάθε 4 - 6 μήνες χρειάζεται να κλείνουμε ραντεβού για οδοντιατρικές εξετάσεις. Απαραίτητη μάλιστα είναι και η πανοραμική ακτινογραφία κάθε 1-2 χρόνια ώστε να δούμε τα εκ των έσω προβλήματα. 

Η μακροχρόνια αποφυγή των οδοντιατρικών επισκέψεων μπορεί να προκαλέσει μία σειρά προβλημάτων όπως:

·       κακοσμία

·       τερηδόνα

·       πλάκα και συσσώρευση πέτρας

·      ουλίτιδα

·      περιοδοντίτιδα

Σίγουρα οι παθήσεις αυτές δεν εμφανίζονται από τη μία μέρα στην άλλη και στοματική σου υγεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσένα. Ωστόσο,  ακόμη και ο πιο σχολαστικός καθαρισμός με οδοντικά βουρτσάκια και νήματα δεν είναι αρκετός για να αποτρέψει την εμφάνιση των παραπάνω παθήσεων. Όσο περισσότερο αναβάλλεις τον τακτικό οδοντιατρικό έλεγχο και καθαρισμό τόσο πιο ακριβή και περίπλοκη θα είναι η θεραπεία.

Έτσι, αποφεύγοντας για ένα χρόνο το ραντεβού με τον οδοντίατρο ενδεχομένως να βρεθείς στα αρχικά στάδια τερηδόνας, πλάκας και κακοσμίας. Αποφεύγοντας την επίσκεψη στον οδοντίατρο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η τερηδόνα πιθανότατα θα έχει αυξηθεί, η πλάκα ίσως να έχει μετατραπεί σε πέτρα, η κακοσμία να είναι πιο έντονη και να αντιμετωπίζεις ευαισθησία στα δόντια.

Αν συνεχίσεις να τον αποφεύγεις και τα επόμενα χρόνια, η ουλίτιδα, οι απονευρώσεις, οι εξαγωγές και η περιοδοντίτιδα μάλλον θα βρίσκονται προ των πυλών και σίγουρα το κόστος θεραπείας δεν συγκρίνεται με το ποσό που θα έδινες κάνοντας έναν προληπτικό έλεγχο και καθαρισμό. Ο ετήσιος λοιπόν απλός έλεγχος, θα σου γλίτωνε χρόνο, περιττά έξοδα, τον πόνο που εν τέλει σε οδήγησε στον οδοντίατρο και περισσότερες επισκέψεις για τη θεραπεία.

Στη Smile Design Ltd θέλουμε η επίσκεψή σου να μετατραπεί σε μία μοναδική εμπειρία. Εξειδικευόμαστε σε φοβικούς ασθενείς, γι’ αυτό και επιλέγουμε σύγχρονες ανώδυνες μεθόδους που θα σε κάνουν να αισθανθείς άνετα, ασφαλής, να μην πονάς και η θεραπεία σου είναι σύντομη! Δες τους χώρους του ιατρείου και κλείσε ραντεβού διάγνωσης.

 

 

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.