Ευαίσθητα δόντια: ποιες είναι οι διαθέσιμες θεραπείες;

Ευαίσθητα δόντια Ευαίσθητα δόντια

Αισθάνεσαι ευαισθησία στα δόντια σου όταν τρως, πίνεις ή τα βουρτσίζεις; Τα νέα δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνα.

 

Τα ευαίσθητα δόντια είναι συνήθως αποτέλεσμα φθαρμένου σμάλτου ή εκτεθειμένων ριζών των δοντιών. Μερικές φορές ωστόσο, η δυσφορία προκαλείται από άλλους παράγοντες όπως τερηδόνα, ένα σπασμένο δόντι, ένα φθαρμένο σφράγισμα ή ασθένεια των ούλων.

Ο μόνος σωστός και αποτελεσματικός τρόπος προέρχεται από την επίσκεψη στο οδοντιατρείο. Όσο το αμελείς, τόσο χειρότερο θα γίνεται.

Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, ο οδοντίατρος μπορεί να συστήσει:

 

Οδοντόκρεμα απευαισθητοποίησης. Μετά από αρκετές εφαρμογές, η οδοντόκρεμα για ευαίσθητα δόντια μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του πόνου. Υπάρχει μια ποικιλία προϊόντων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, πάντα με ιατρική σύσταση. Ο οδοντίατρος είναι αυτός που θα αποφασίσει ποιο προϊόν μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για την περίπτωσή σου.

 

Φθορίωση. Ο οδοντίατρος σαν θεραπεία μπορεί να εφαρμόσει φθόριο στις ευαίσθητες περιοχές των δοντιών για να ενισχύσει το σμάλτο τους και να μειώσει τον πόνο.

 

Όψεις ρητίνης. Δόντια που έχουν χάσει το σμάλτο τους και είναι ευαίσθητα μπορούν μέσω του dental bonding να θεραπευτούν! Έτσι και διορθώνεις το πρόβλημα και παράλληλα αποκτάς ένα νέο υπέροχο, υγιές, λευκό χαμόγελο. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια αισθητική θεραπεία, θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες τεχνικές για την εξάλειψη της ευαισθησίας των δοντιών.

 

Ενδοδοντική. Εάν τα ευαίσθητα δόντια προκαλούν έντονο πόνο λόγω βαθιάς τερηδόνας, τότε οδοντίατρος ενδέχεται να συστήσει απονεύρωση για τη θεραπεία προβλημάτων στον μαλακό πυρήνα του δοντιού.

 

Για να αποφύγεις την επανεμφάνιση των ευαίσθητων δοντιών, βούρτσισε τα δόντια σου σωστά και τακτικά, χρησιμοποίησε την κατάλληλη οδοντόβουρτσα και νήμα. Επίσης, μην ξεχνάς κάθε 3 μήνες να επισκέπτεσαι τον οδοντίατρό σου.

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.