Εμφυτεύματα ή Τεχνητές Οδοντοστοιχίες; Τι είναι κατάλληλο για εσένα

Εμφυτεύματα ή Τεχνητές Οδοντοστοιχίες; Εμφυτεύματα ή Τεχνητές Οδοντοστοιχίες;

Τα δόντια που λείπουν δεν είναι μόνο ανθυγιεινά για το στόμα, αλλά επηρεάζουν τη συνολική υγεία και την αυτοεκτίμησή μας.

 

Η απώλεια δοντιών είναι αρκετά συχνή ακόμα και σε μικρότερες ηλικίες, και πλέον η οδοντιατρική μας προσφέρει ασφαλείς, ανώδυνες και μόνιμες λύσεις αποκατάστασης.

Η επιλογή της σωστής θεραπείας εξαρτάται από παράγοντες που αφορούν την υγεία των οστών των δοντιών που λείπουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν σωστό να θέτουμε το κόστος ως γνώμονα επιλογής.

Οι θεραπείες αποκατάστασης που συστήνονται είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα και οι τεχνητές οδοντοστοιχίες.

 

Τεχνητές Οδοντοστοιχίες

Με την πρόοδο της τεχνολογίας, οι οδοντοστοιχίες φαίνονται πιο φυσικές από ποτέ. Παρέχουν την επιλογή της αφαίρεσης και είναι ιδανικές σε περιστατικά που η γνάθος είναι αδύναμη και δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα οστού για να τοποθετηθεί εμφύτευμα.

Για την κατασκευή τους ο οδοντίατρος λαμβάνει πρώτα αποτύπωμα των ούλων μελετώντας τη σύγκλιση των δοντιών για να βεβαιωθεί πως οι οδοντοστοιχίες που θα τοποθετηθούν (μερικές ή ολικές) θα επιτρέψουν τη βέλτιστη μάσηση και ομιλία.

Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες κατασκευάζονται από πορσελάνη, ενισχύοντας την αισθητική του προσώπου. Η Smile Design® Ltd προτείνει να φοράμε τις οδοντοστοιχίες συνέχεια. Δεν χρειάζεται να τις αφαιρούμε το βράδυ, ωστόσο οφείλουμε να τις καθαρίζουμε καθημερινά όπως και τα φυσικά μας δόντια.

 

Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται ως αντικαταστάσεις μόνιμων δοντιών και αποτελούν μια δημοφιλή θεραπεία. Απαιτούν την ύπαρξη επαρκούς ποσότητας οστού για να τοποθετηθούν μεμονωμένα ή για να αντικαταστήσουν μεγαλύτερα ελλείμματα.

Ένα εμφύτευμα συνήθως τοποθετείται με την εξαγωγή μιας κατεστραμμένης ρίζας. Μόλις αφαιρεθεί η ρίζα τοποθετείται η νέα προσθετική ρίζα που μοιάζει με βίδα, η οποία και ενσωματώνεται στο οστό. Τελευταίο βήμα είναι η προσθήκη μίας στεφάνης (θήκης) για να φαίνεται το δόντι αληθινό, όμοιο με τα υπόλοιπα.

Σε μεγαλύτερες αποκαταστάσεις, όταν δεν έχουμε καθόλου δόντια και δεν θέλουμε οδοντοστοιχίες ή μασέλες, προτείνονται τα εμφυτεύματα All-On-4. Κι εδώ απαιτείται η ύπαρξη αρκετής ποσότητας οστού καθώς δημιουργείται ένα νέο χαμόγελο που στηρίζεται σε 4 εμφυτεύματα σε κάθε γνάθο, αντικαθιστώντας σε αυτή την περίπτωση τις τεχνητές οδοντοστοιχίες.

Στη Smile Design Ltd τα εμφυτεύματα είναι κατασκευασμένα από καθαρό τιτάνιο, ένα κράμα απολύτως βιοσυμβατό με τους ιστούς της στοματικής κοιλότητας. Η εργασία με την ολοκλήρωσή της συνοδεύεται από πιστοποιητικά εγγύησης -γνησιότητας, τα οποία παραδίδονται στον ασθενή στο χειρουργείο της τοποθέτησης του εμφυτεύματος.

Για περισσότερες εξατομικευμένες πληροφορίες μπορείτε να κλείσετε ένα δωρεάν ραντεβού διάγνωσης στο οδοντιατρείο μας στην Αγία Παρασκευή.

 

 

 

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.