Απονεύρωση σε μία επίσκεψη

Απονεύρωση σε μία επίσκεψη
  • Πόσες επισκέψεις χρειάζονται για απονεύρωση δοντιού;

 Η ενδοδοντική θεραπεία ή απονεύρωση από εξειδικευμένο ενδοδοντιστή γίνεται συνήθως σε μια επίσκεψη 1 ή 2 ωρών με τοπική αναισθησία, ανάλογα με την έκταση της φλεγμονής του δοντιού και των αριθμό των νεύρων. Η απονεύρωση είναι ανώδυνη θεραπεία τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά.

 

 

 

Αρχικά, το δόντι απομονώνεται με ελαστικό απομονωτήρα, στην συνέχεια με υψηλή μεγέθυνση βρίσκονται οι ριζικοί σωλήνες που εμπεριέχουν τα νεύρα τα οποία αφαιρούνται προσεκτικά. Στην συνέχεια τοποθετούνται διαφορά φάρμακα τα οποία βοηθούν την καταπολέμηση των βακτηρίων.

Στην συνέχεια και αφού γίνει τέλεια απολύμανση των ριζών ακολουθεί η συμπλήρωσή τους  με εμφρακτικό υλικό και ολοκληρώνεται η θεραπεία με την συμπλήρωσή της κοιλότητας  με σφράγισμα. Μετά το σφράγισμα ακολουθείται πάντα η κατασκευή πορσελάνινης στεφάνης-θήκης ώστε να αποφευχθεί το κάταγμα του δοντιού.

 

 

  • Μετά την απονεύρωση χρειάζεται επαναληπτικό ραντεβού;

 Μετά την θεραπεία της  απονεύρωσης  που ολοκληρώνεται σχεδόν πάντα σε μια επίσκεψη και παρόλο που έχουν αφαιρεθεί τα νεύρα και έχουν εμφραχθεί με ειδικό εμφρακτικό υλικό –γουταπέρκα- οι ριζικοί σωλήνες, συνήθως δεν αισθανόμαστε καμία ενόχληση.

Υπάρχουν όμως κάποιοι ασθενείς που νιώθουν μια μικρή δυσφορία για μερικές ημέρες που ελέγχεται απόλυτα με κοινά παυσίπονα τύπου Panadol. Όταν το θεραπευμένο δόντι έχει μεγάλη αλλοίωση, κύστη ή απόστημα συστήνεται η ακτινογραφική του παρακολούθηση κάθε 6 μήνες ώστε να δούμε ότι η κύστη μειώνεται και στο τέλος ότι εξαφανίστηκε.

 

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.