“Αll on 4” εμφυτεύματα

“Αll on 4” εμφυτεύματα

 

Είναι μια τεχνική κατά την οποία με 4 εμφυτεύματα στην άνω  ή την κάτω γνάθο μπορούμε να κατασκευάσουμε μια σταθερή γέφυρα με 10 ή 12 δόντια μόνιμα κολλημένη στην γνάθο.

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται σε στρατηγικές θέσεις ώστε να ‘’μοιράζονται’’ οι δυνάμεις της μάσησης και άμεσα ή προτιμότερο σε δεύτερη φάση τοποθετείται η γέφυρα.

            Άμεση φόρτιση κατά την επέμβαση να «φορτίσουμε» δηλαδή τα εμφυτεύματα με γέφυρα είναι αποδεκτή κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις. ‘’Εμπορικά’’ ωστόσο, παρουσιάζονται στον ασθενή εμφυτεύματα και δόντια στην ίδια επίσκεψη. Ακούγεται ελκυστικό να ‘’ξεμπερδεύει’’ κάποιος σε μια ημέρα, όμως αυτή η επιλογή κρύβει κινδύνους.

            Η λεγόμενη οστεοενσωμάτωση η οποία ως φυσιολογική διαδικασία απαιτεί (6) μήνες στην άνω γνάθο και (3) μήνες στην κάτω γνάθο δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί όταν τοποθετούμε και τα δόντια στον ασθενή με αποτέλεσμα να κινδυνεύει κάποιο ή κάποια εμφυτεύματα να χαθούν – απορριφθούν. Η σύγχρονη οδοντιατρική υπαγορεύει ταχύτητα, άμεσα ορατά αποτελέσματα, είναι όμως εφικτό πάντα; Η απάντηση είναι όχι γι’ αυτό όταν εξηγήσεις στον μέσο ασθενή τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της άμεσης φόρτισης συνήθως επιλέγει την συντηρητική οδό του σταδίου της αναμονής 4 ή 3 μηνών μέχρι τα εμφυτεύματα να «κολλήσουν» με το οστούν. Τώρα, όταν κάποιος είναι πολυάσχολος και θέλει να «ξεμπερδεύει» εάν το επιτρέπει το οστούν, ίσως είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για το σύστημα «all on 4». Το σύνολο των ασθενών επιλέγει την συντηρητική οδό που γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια ότι δουλεύει.

 

  • Τα εμφυτεύματα έχουν αίσθηση και όψη φυσικών δοντιών;

 

Ως εμφύτευμα ο ασθενής εννοεί την στεφάνη δόντι που βλέπει. Την βίδα του εμφυτεύματος δεν την βλέπουμε και δεν την αισθανόμαστε αφού βρίσκεται μέσα στο στηρικτικό οστούν.

            Η στεφάνη ή θήκη, του εμφυτεύματος είναι ίδια στην εικόνα με μια κανονική στεφάνη δοντιού που χρησιμοποιείται πάρα πολλά χρόνια στην οδοντιατρική και προσομοιάζει την φύση δηλαδή τα φυσικά μας δόντια. Τα εμφυτεύματα, δεν πονάνε αφού δεν έχουν νεύρα. Όμως ξεβιδώνονται και εάν αισθανθούμε κινητικότητα στην εργασία  πρέπει άμεσα να πάμε στο οδοντιατρείο για να «ξανασφίξουμε» την εργασία ενώ πρέπει να μην μασάμε από αυτήν την πλευρά διότι μπορούμε να προκαλέσουμε φθορά του εμφυτεύματος.

 

 

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.