Αισθητική οδοντιατρικη: Ποιες είναι οι θεραπείες της;

Αισθητική οδοντιατρικη: Ποιες είναι οι θεραπείες της;

Στα 20:

Θεραπεία εκλογής γύρω στα 20 θεωρείται η ορθοδοντική θεραπεία. Συμβάλει στην βελτίωση της σύγκλεισης, στην μόνιμη αποκατάσταση των στραβών δοντιών και τέλος στην διαπλάτυνση των τόξων. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας της ορθοδοντικής.

 

 

 

Οι δύο παγκόσμια αποδεκτές τάσεις για να βελτιώσουμε το χρώμα είναι το KTP laser και τα led τελευταίας γενιάςΤο KTP laser είναι σύγχρονη και ασφαλής τεχνική η οποία υπόσχεται αστραφτερό χαμόγελο σε 1 επίσκεψη μιας ώρας. Το ph του λευκαντικού είναι βασικό με αποτέλεσμα μετά την επέμβαση το σμάλτο να μένει ανεπηρέαστο. Η λεύκανση με led δημιουργήθηκε για να μπορούν και οι ενδιαφερόμενοι με χρόνιες  ευαισθησίες στα δόντια τους να κάνουν λεύκανση. Το πρωτόκολλο αυτής της λεύκανσης είναι 1 έως 5 εβδομαδιαίες επισκέψεις των 20 λεπτών. Τα ούλα δεν χρειάζονται απομόνωση, προστασία, αφού ο λευκαντικός παράγοντας είναι πολύ ευγενικός με τους μαλακούς ιστούς.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό από την πρώτη συνεδρία. Η μέθοδος δρα αθροιστικά. Σε κάθε επίσκεψη τα δόντια «ανοίγουν» σταδιακά. Τα led συνδυάζονται στην ιδία συνεδρία και με καθαρισμό των δοντιών. Επομένως όταν κάποιος επιλέξει το KTP laser ως αρχική θεραπεία εκλογής μπορεί σε έναν χρόνο να «φρεσκάρει» το αρχικό αποτέλεσμα μαζί με τον καθαρισμό των δοντιών του.

Η λεύκανση με νάρθηκες στο σπίτι δεν συστήνεται. Ο λόγος είναι ότι όσες ώρες φοράμε τα μασελάκια στο σπίτι καταπίνουμε οξύ, πολλές φορές αγνώστου περιεκτικότητας και βλάπτουμε το στομάχι μας.

Στα 30:

Bonding: Συντηρητική τεχνική που συστήνεται όταν έχουμε προβληματικό σχήμα και χρώμα δοντιών ταυτόχρονα (κενά, στραβά, απονευρωμένα μαυρισμένα δόντια, μικρά σε μέγεθος).

Εφόσον τα ούλα μας δηλαδή η «ροζ αισθητική» είναι φυσιολογικά και δεν έχουμε ουλικό χαμόγελο “gummy smile” το οποίο διορθώνεται με ουλοπλαστική, με Co2 laser αγριεύουμε ελάχιστα την αδαμαντίνη «σμάλτο» και τοποθετούμε συνθετική ρητίνη ενισχυμένη με κόκκους πορσελάνης, χρωστικές και διαφάνειες και αναπλάθουμε τα δόντια. Το κάθε δόντι αντιμετωπίζεται ως γλυπτό και αναδιαμορφώνεται στον φραγμό εφαρμόζοντας πολυχρωματική διαστρωμάτωση. Η προσέγγιση του bonding θεωρείται συντηρητική αισθητική αποκατάσταση λόγω της ατραυματικής φύσης της τεχνικής.

Δεν απαιτείται αναισθησία και σε μια επίσκεψη 2 ωρών έχετε το νέο σας χαμόγελο. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι 8-10 χρόνια και απαιτείται κάθε 6 μήνες μαζί με τον καθαρισμό σας ειδικό γυάλισμα.

 Στα 40:

Ultra-thin veneers πορσελάνης χωρίς τρόχισμα. Είναι συνήθως η θεραπεία εκλογής όσων θέλουν ένα χαμόγελο με διάρκεια. Πρόκειται για πολύ λεπτές φλοίδες πολυχρωματικής πορσελάνης που τοποθετούνται στην μπροστινή επιφάνεια των δοντιών προσδίδοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού έχουμε έντονες διαφάνειες, αστραφτερό γυάλισμα με διάρκεια και από φυσικές έως ακραίες λευκές αποχρώσεις να επιλέξουμε. Οι όψεις πορσελάνης τοποθετούνται με συγκόλληση στα δόντια, απαιτούνται 2 επισκέψεις για την απόκτηση τους και η διάρκειά τους ξεπερνά τα 15-20 χρόνια.

Στα 50 :

Dental face lift ή οδοντικό lift αντιγήρανσης;

Ολιστική προσέγγιση του προσώπου με έμφαση στα δόντια. Η γήρανση της στοματικής κοιλότητας εξαιτίας της απώλειας κάποιων δοντιών, της περιοδοντικής νόσου, διαβρώσεων και αποτριβών προκαλεί γήρας στο πρόσωπο, αφού οι μύες γύρω από το στόμα και τα χείλη παύουν να στηρίζονται σωστά. Ταυτόχρονα, η μείωση της κάθετης διάστασης δηλαδή ο τρόπος που «πατάει» η άνω με την κάτω γνάθο δημιουργεί κατάρρευση των μυών και του δέρματος. Η όψη του προσώπου μεταβάλλεται δημιουργώντας ρυτίδες. Η επαναφορά της κάθετης διάστασης στο φυσιολογικό, η συμπλήρωση των δοντιών που μας λείπουν με εμφυτεύματα ή γέφυρες και η τοποθέτηση όψεων στην ζώνη της αισθητικής επαναφέρουν νεότητά στο χαμόγελο και ταυτόχρονα στο πρόσωπο, με αποτελέσματα παρόμοια με το face lift. Lifting χωρίς νυστέρι και αστραφτερό χαμόγελο σε 3 επισκέψεις.

Στα 60:

Εφόσον, ανήκετε στην κατηγορία που δεν προσέχατε τα δόντια σας και επιλέξατε ολικές οδοντοστοιχίες «μασέλες» ως θεραπευτική λύση, τώρα ήρθε η ώρα να τις πετάξετε μια για πάντα. Τα εμφυτεύματα των δοντιών είναι η δεύτερη ευκαιρία σας για σταθερά δόντια. Με 6 ή 8 εμφυτεύματα στην άνω γνάθο και ακολούθως στην κάτω γνάθο μπορείτε να αποκτήσετε όλα σας τα δόντια για πάντα. Εφόσον η οστεοενσωμάτωση είναι επιτυχής και με σωστό σχεδιασμό, τα νέα σας δόντια με την τεχνική του οδοντικού lifting αντιγήρανσης -dental face lift μπορούν να αλλάξουν για πάντα και το πρόσωπο σας. Ένα σύνηθες παράδειγμα που όλοι έχουμε δει, είναι πως «καταρρέει» το πρόσωπο ενός ανθρώπου που απλά βγάζει την οδοντοστοιχία, «μασέλα» για να καταλάβετε αληθινά, πόσο σημαντικό και πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα δόντια μας στο πρόσωπο.

Είναι επώδυνες οι θεραπείες αισθητικής οδοντιατρικής;

Η απάντηση μου θα είναι γενικευμένη λέγοντας κατηγορηματικά ότι οι θεραπείες αισθητικής οδοντιατρικής έχουν ελάχιστο ή καθόλου πόνο. Σε υπερευαίσθητους φοβικούς ασθενείς, εφαρμόζεται τοπική αναισθησία, η οποία υπερκαλύπτει την ενόχληση και χορηγείται συνήθως για ψυχολογικούς λόγους.

 Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα της αισθητικής οδοντιατρικής;

Όπως σε κάθε ιατρική επέμβαση, έτσι και στην αισθητική οδοντιατρική είναι όλα σχετικά. Η λεύκανση κάθε 1-2 χρόνια θέλει συντήρηση λόγω χρωστικών, καφέ, τσιγάρου, κόκα κόλα, κόκκινο κρασί κλπ που χρησιμοποιούμε. Το bonding κάθε 8-10 χρόνια θέλει αντικατάσταση λόγω της φύσης του υλικού το οποίο προσροφά χρωστικές. Επομένως, η επιμήκυνση του χρόνου ζωής των εργασιών γίνεται με σωστό γυάλισμά τους ανά 6 μήνες .

Οι όψεις πορσελάνης μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο .Τι γίνεται όμως με τα ούλα μας τα οποία γερνούν όπως και το δέρμα;

Το ίδιο ισχύει και με τις στεφάνες, θήκες. Τα οδοντιατρικά υλικά δεν μεταβάλλονται όμως οι συνθήκες στο στόμα μας μεταβάλλονται λόγω της ηλικίας .

Τα εμφυτεύματα τέλος έχουν την μακροβιότερη πορεία στο στόμα μας με βασική προϋπόθεση να διατηρούμε το στηρικτικό οστούν σταθερό. Πως μπορούμε όμως αυτό να το πετύχουμε όταν η οστεοπόρωση σε μεγάλη ηλικία το μεταβάλλει;

Συμβουλές:

  • Μην αμελείτε τον οδοντιατρικό σας καθαρισμό.
  • Έτσι φροντίζετε τα ούλα και ταυτόχρονα το οστούν να διατηρείται επί μακρόν.
  • Μην βαριέστε να βουρτσίζετε καθημερινά και να κάνετε χρήση όλων των μέσων στοματικής υγιεινής που σας δόθηκαν, βουρτσάκια μεσοδοντίων διαστημάτων, οδοντικό νήμα, στοματικό διάλυμα.
  • Μην καταναλώνετε σκληρές τροφές. Τα δόντια σας όσο μεγαλώνετε δεν έχουν τις ίδιες αντοχές μάσησης.

Είναι δαπανηρές οι θεραπείες αισθητικής οδοντιατρικής;

Το κόστος των οδοντιατρικών υλικών και οι αμοιβές των εργαστηρίων δυστυχώς καθιστούν τις οδοντιατρικές αποκαταστάσεις ακριβές θεραπείες. Όσο πιο επώνυμα υλικά, εργαλεία, μηχανήματα και ακριβά εργαστήρια επιλέξει ένας οδοντίατρος τόσο αυξάνεται το κόστος .

Ωστόσο εάν επιλέξετε να κάνετε ένα σφράγισμα στα δόντια σας με αρχικό κόστος 30 ευρώ και κάθε χρόνο «φεύγει» και το ξαναχρεώνεστε στο τέλος πόσο θα σας κοστίσει;

Το κόστος στην οδοντιατρική όμως δεν το μετράμε σε ευρώ αλλά σε «οδοντιατρικό κόστος» θεραπείας του συγκεκριμένου δοντιού στο τέλος. Εάν χαλάσει το δόντι, μια απονεύρωση κοστίζει πολύ παραπάνω από ένα σφράγισμα, θα ταλαιπωρηθείτε και εάν καταγράψετε την συνολική δαπάνη θα διαπιστώσετε ότι κοστίζει πολλαπλάσια σε ευρώ, χρόνο και ταλαιπωρία.

Ποιοι πραγματοποιούν θεραπείες αισθητικής οδοντιατρικής;

Σίγουρα θεραπείες αισθητικής οδοντιατρικής δεν εκτελούν μόνο οι celebrities. Ίσως μέσω αυτών «φαίνεται» η δουλειά ενός καταξιωμένου οδοντίατρου επειδή το χαμόγελο που σχεδίασε έχει προβολή στα media. Θεραπείες αισθητικής οδοντιατρικής ζητούν όλοι οι άνθρωποι που έχουν κάποιο πρόβλημα και κάποιοι celebrities.

Το σύνολο των ασθενών μου, όπως κι εγώ δεν είμαστε celebrities όμως θέλουμε να έχουμε ωραία, υγιή και γιατί όχι, άσπρα δόντια!!!

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.