Αφαίρεση φρονιμίτη: τι να περιμένετε

Αφαίρεση φρονιμίτη Αφαίρεση φρονιμίτη

Οι φρονιμίτες (τρίτοι γομφίοι) αποτελούν τα τελευταία δόντια που εμφανίζονται στη στοματική μας κοιλότητα, συνήθως μεταξύ των ηλικιών 17 και 21. Η πλειοψηφία των ασθενών δεν διαθέτει αρκετό χώρο στην στοματική κοιλότητα για τη σωστή ανάπτυξη των φρονιμιτών, με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα όπως συνωστισμό, πόνο, πρήξιμο ή και φλεγμονή.

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι έγκλειστοι φρονιμίτες ευθύνονται για πονοκεφάλους, πόνους στο αυτί, πρησμένους αδένες στο λαιμό και δυσάρεστη γεύση και αναπνοή. Η έγκαιρη επίσκεψη στον οδοντίατρο μας γλιτώνει από φθορές στα κοντινά δόντια, κύστες και ασθένειες των ούλων. Η αφαίρεση φρονιμίτη αποτελεί πλέον επέμβαση ρουτίνας, είναι ανώδυνη και η ανάρρωση σύντομη.
Πριν την αφαίρεση φρονιμίτη
Το ραντεβού διάγνωσης είναι το πιο σημαντικό. Εκεί, γίνεται εξέταση και με την πανοραμική ακτινογραφία που δείχνει όλα όσα δεν φαίνονται με γυμνό μάτι και τα εργαλεία του ιατρείου, βλέπουμε καθαρά όλη την περιοχή και προτείνουμε το σχέδιο θεραπείας. Στην περίπτωση που ο φρονιμίτης ανατέλλει κανονικά, ωστόσο δείχνει πως θα προκαλέσει συνωστισμό ή φθορές σε γειτονικά δόντια συστήνουμε την πρόωρη αφαίρεσή του, ώστε να προλάβουμε την εκδήλωση προβλημάτων. Αντίστοιχα, οι έγκλειστοι φρονιμίτες που ευθύνονται για πολύ μεγαλύτερες φθορές, προβλήματα στη γνάθο αλλά και πόνο προτείνουμε να αφαιρούνται το συντομότερο δυνατό.
Η αφαίρεση φρονιμίτη
Η εξαγωγή φρονιμίτη στη Smile Design Ltd αποτελεί μία σύντομη μικροεπέμβαση που εκτελείται από ειδικό Γναθοχειρουργό σε συνεργασία με τον Χειρουργό Οδοντίατρο. Εντός 15’ - 30’ η διαδικασία αφαίρεσης έχει ολοκληρωθεί με χρήση τοπικής αναισθησίας, χωρίς να αισθανθείτε πόνο παρά μόνο ελάχιστη πίεση.
Μετά την αφαίρεση
Ακριβώς μετά την αφαίρεση του φρονιμίτη σας παρέχουμε πάγο και παυσίπονο, ώστε να προλάβουμε την εκδήλωση οιδήματος και πόνου. Την πρώτη η μέρα ανάρρωσης, θα δείτε ελάχιστο αίμα στο στόμα σας, κάτι που είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο. Θα σας ενημερώσουμε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε δίνοντάς σας και εγγράφως αναλυτικές οδηγίες για την αποκατάσταση, ενώ θα επικοινωνήσουμε μαζί σας τηλεφωνικώς την επόμενη ημέρα για να ελέγξουμε την πορεία ανάρρωσης.
Σημαντικές Πληροφορίες
Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες που θα σας δοθούν πηγαίνοντας στο σπίτι για να αποφευχθούν λοιμώξεις, μολύνσεις και επιπλοκές. Αυτή ίσως είναι και η μόνη φορά που θα σας πούμε να μην βουρτσίσετε τα δόντια σας για μία ημέρα! Η κατανάλωση κρύων και μαλακών τροφών όπως γιαούρτι, παγωτό, κρέμα, πουρές, τυρί cottage ή smoothies συστήνονται, η κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για να μείνετε ενυδατωμένοι ενώ το κάπνισμα κρίνεται απαγορευτικό.
Στη Smile Design Ltd πιστεύουμε πως τα υγιή, γερά και λειτουργικά δόντια δεν υπάρχει λόγος να αφαιρούνται. Έτσι, αν οι φρονιμίτες έχουν ανατείλει κανονικά και δεν προκαλούν ούτε φαίνεται πως θα προκαλέσουν μελλοντικά κάποιο πρόβλημα δεν υπάρχει λόγος αφαίρεσής τους. Στόχος μας είναι να διατηρείτε όλα σας τα δόντια υγιή αποφεύγοντας τις εξαγωγές.

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.