Πότε μπαίνουν θήκες δοντιών;

θήκες δοντιών θήκες δοντιών

Ένα σπασμένο, ένα απονευρωμένο, ένα σκούρο ή με κατάγματα δόντι μπορεί εύκολα να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση και το χαμόγελό σας. Ερχόμενοι στο Smile Design ® LTD. δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για αυτό. Στα ιατρεία μας βρίσκουμε λύσεις σε κάθε μορφής οδοντιατρικό πρόβλημα. Τοποθετώντας μια στεφάνη ή με διαφορετικά λόγια μια «θήκη» σας δίνουμε τη λύση που ζητάτε. Η στεφάνη - θήκη που τοποθετείται στο δόντι καλύπτει τα μέρη του δοντιού που λείπουν και παρέχει ασφάλεια κατά τη μάσηση της τροφής. Η πορσελάνη που χρησιμοποιείται κατασκευάζεται σε προσομοίωση με τα φυσικά δόντια.

 

 

Πότε είναι Απαραίτητη η Θήκη;
Η θήκη καλύπτει ή σκεπάζει κάποιο κατεστραμμένο δόντι. Χρησιμοποιείται όμως και για να βελτιώσει την εμφάνισή του, το σχήμα ή τη σχέση του με τα γειτονικά δόντια. Μπορεί επίσης να τοποθετηθεί επάνω σε ένα εμφύτευμα για να του χαρίσει καλύτερο σχήμα. Κατά τη διαδικασία αυτή, ο ιατρός ξεκινά με το τρόχισμα μικρού τμήματος του δοντιού. Ύστερα ο ειδικός οδοντοτεχνίτης κατασκευάζει τη στεφάνη και η διαδικασία ολοκληρώνεται με τη συγκόλληση της ειδικά κατασκευασμένης θήκης (στεφάνης) στο δόντι του πελάτη.

Το αισθητικό αποτέλεσμα θα σας αφήσει σίγουρα ικανοποιημένους.

 

Ο οδοντίατρός σας θα σας προτείνει τη θήκη για να:

  • Καλύψει ένα δόντι, το οποίο έχει καταστραφεί υπερβολικά από την τερηδόνα.
  • Προστατεύσει ένα αδύναμο δόντι από κατάγματα.
  • Αποκαταστήσει ένα σπασμένο δόντι.
  • Προσαρμόσει μια γέφυρα.
  • Καλύψει ένα οδοντικό εμφύτευμα.
  • Καλύψει ένα δόντι με ανεξίτηλες χρώσεις ή με προβληματικό σχήμα.
  • Καλύψει ένα δόντι μετά από απονεύρωση.

 

Η τοποθέτηση μιας στεφάνης (θήκης) σε ένα δόντι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ενδείκνυται σε αρκετές περιπτώσεις. Μια στεφάνη καλύπτει το δόντι και βοηθά στην αποκατάσταση του σχήματος και της σωστής μορφολογίας του. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η αντοχή και η εμφάνιση του δοντιού.Όταν έχουμε ένα μεγάλο σφράγισμα σε ένα δόντι και ελάχιστη οδοντική ουσία για υποστήριξη, τότε η θήκη ενισχύει την αντοχή κατά τη μάσηση και αποκαθιστά τη λειτουργικότητα του δοντιού προστατεύοντας το από πιθανό σπάσιμο. Στην περίπτωση όμως που έχουμε ένα ήδη σπασμένο δόντι τότε είναι η καλύτερη προσέγγιση αποκατάστασης.Το ίδιο ισχύει και για ένα απονευρωμένο οπίσθιο δόντι με αρκετή απώλεια οδοντικής ουσίας. Η στεφάνη είναι επίσης μια καλή μέθοδος για αποκατάσταση δοντιών με σοβαρές δυσχρωμίες ή με αντιαισθητική εμφάνιση. Επίσης μπορεί να αποτελεί τμήμα μιας γέφυρας σε περίπτωση απώλειας δοντιών.

 

Smile in Athens

Λεωφ. Μεσογείων 387
Αγία Παρασκευή
(Νομισματοκοπείο)

Smile in London

4 Worlds End Place
Kings Road SW19 OHE
Chelsea

Επικοινωνία

210 608 3126

Ώρες επικοινωνίας:
καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 &
τα απογεύματα Τρίτης Τετάρτης Παρασκευής 4-8

Ακολουθήστε μας:

© Copyright 2020 Smile Design Ltd.